Denk je dat je werkt in een sector die "te serieus" of "onsexy" is om in te adverteren?
Video is een krachtig instrument en in tegenstelling tot wat je misschien denkt, kan het aan alle sectoren worden aangepast! En als je concurrenten de niche nog niet hebben begrepen, denk dan niet dat er voor video geen plaats is. Integendeel, dit is het moment om je te onderscheiden!
Bereik je doel daar waar het is! In een ultraverbonden wereld gaan consumenten niet meer voor elke administratieve procedure online en zijn alle sectoren betrokken. Of het nu gaat om bankzaken, verzekeringen, boekhouding, recht of een ander administratief proces, in het algemeen gaat de gebruiker online zodra dat mogelijk is.
De hier genoemde sectoren zijn bijzonder omdat het gaat om diensten en niet om producten. Daarnaast worden meer gevoelige onderwerpen zoals recht, geld of gezondheid besproken.
Als je onze blogberichten regelmatig volgt, weet je dat video een bijzondere en superkrachtige impact heeft! Het is boeiend en perfect geschikt voor verschillende soorten communicatie in alle sectoren. We hebben er een paar geselecteerd om het effect van video te illustreren aan de hand van enkele belangrijke voorbeelden.
Inhoudsopgave
1. Video in de banksector
Volgens Febelfin (de vertegenwoordigers van de Belgische financiële sector) doen de Belgen steeds meer van hun bankzaken online.
Ze constateren het volgende:
- 91 % van de respondenten regelt zijn financiën via zijn computer en 81 % via zijn bankapplicatie
- Mensen nemen steeds vaker een abonnement op online en mobiel bankieren
- Chat en video zijn gebruikelijk
- De meerderheid van de Belgen gaat niet meer naar het bankkantoor
- 45% van de Belgische gebruikers vindt dat er meer online contact kan worden gelegd
- Het consumentengedrag heeft geleid tot een afname van het aantal bankkantoren
- Betalen met geld is niet langer de norm
Het is dus tijd voor je bank om daar te communiceren waar de gebruiker is ... online! Uiteraard is er geen sprake van dat de gebruiker verdrinkt in een berg cijfers en onverteerbare informatie. Doorgaans communiceert de bank haar waarden en USP* via een sterke emotionele boodschap, bijvoorbeeld via een grappige of ontroerende storytelling.
*USP: Het "unique selling proposition" is een verkoop- of dienstenvoorstel dat, zoals de naam al zegt, "uniek" is. Het is een sterk en onderscheidend marketing- en verkoopelement, je concurrenten mogen niet dezelfde USP hebben als jij.
De Boursorama bankreclame is hilarisch! In verschillende versies zien we alledaagse situaties waarin wordt benadrukt dat je iemand nooit iets "gemiddelds" zou aanraden. We zien een gemiddeld restaurant, een niet zo geweldige flat die te koop staat, en zelfs de slogan "Bijna de helft van onze klanten bij Boursorama Banque komt op aanraden van een vriend of familielid".
Natuurlijk weten we waar we het over hebben! Mocht je toch niet helemaal zeker zijn, dan stellen we je graag voor aan een van onze klanten in de banksector. Duckmotion heeft een uitlegvideo gemaakt over het bedrijfsmodel van MOZZENO.
Maak je deel uit van de banksector en wil je meer weten? Het Duckteam beveelt de 9e editie aan van "bankbeheer". Een heel hoofdstuk is gewijd aan bank marketing!
Hulp nodig bij het opzetten van een digitale strategie of het maken van een video? Contacteer ons !
2. Video in de verzekeringssector
Net als bij banken zullen gebruikers direct online contact opnemen met hun verzekering. Dit verschijnsel wordt nog versterkt in deze sector, van de verzekeringsvergelijker tot het zoeken naar een verzekeraar via de administratieve procedures, zal de voorkeur van zowel klanten als verzekeraars uitgaan naar het internet. De laatste jaren hebben we de opkomst gezien van een nieuw type verzekering, uitsluitend online.
Thelem verzekeringen heeft een aandoenlijk jongetje dat denkt dat hij alles kan repareren met zijn tape, en dat is het!
In deze advertentie van Allianz benadrukken ze de levenslange ondersteuning die ze bieden. De beelden zijn zacht, bijna aandoenlijk, maar met een vleugje humor.
Opnieuw hebben we het geluk samen te werken met een grote speler in de verzekeringssector, AXA. We voeren voor Legal Village, AXA België rechtsbescherming, talrijke video's voor de sociale netwerken. We hebben een breed scala aan communicatiemiddelen, van motion design tot interviews en film!
Zie je wel? Alles is mogelijk, zelfs in verzekeringen! Wij hebben een heel grafisch universum gecreëerd om deze sector aantrekkelijker te maken!
Hier zijn enkele voorbeelden van korte video's die we speciaal voor hun sociale netwerken maken.
Zit je in de verzekeringsbranche en wil je meer weten? Het Duckteam beveelt de 3e editie aan van de "grondbeginselen van verzekeringsmarketing". Van traditionele marketing tot digitale verzekeringsmarketing word je een expert in je vakgebied!
Inhoud nodig voor sociale netwerken? Contacteer ons!
3. Video in de juridische sector
Omdat een voorbeeld meer zegt dan duizend woorden, presenteren we je "nooit zonder mijn advocaat". Deze campagne, gelanceerd in 2016, wordt uitgezonden als een humoristische en/of boeiende webserie. Ze zal uiteindelijk 2 seizoenen duren, elk bestaande uit 8 afleveringen van één minuut. De video's tonen Lola, een burger die geconfronteerd wordt met verschillende vragen of fases van het dagelijks leven, wat er onvermijdelijk toe zal leiden dat ze ... een advocaat raadpleegt!
De campagne bereikte 14 miljoen views voor beide seizoenen samen, en zal ook verschijnen in de televisiemedia op prestigieuze zenders als tf1 en BFMtv. Hier vind je een volledig artikel over het succes van deze buitengewone digitale campagne!
Wilt je meer weten over juridische marketing? Het Duckteam heeft een kleine juridische marketinggids !
Hulp nodig bij het opzetten van een digitale strategie of het maken van een video? Contacteer ons !
4. Video in de politieke sector
Als je in de politiek zit, weet je dat bewustzijn de sleutel is! Je moet je programma en je partijwaarden uitdragen en het publiek aanspreken op zaken die voor jou belangrijk zijn. Politieke marketing kan natuurlijk ook bestaan uit het promoten van een persoon.
Tegenwoordig zijn folders niet meer zo impactvol en maakt video het mogelijk een boodschap op een effectieve manier over te brengen. Waarom zou dit fenomeen niet gelden voor de politiek?
Of het nu op de website van de partij is, op de sociale netwerken van de kandidaat of de partij, de video is overal.
Afhankelijk van de politieke partij zijn hier enkele voorbeelden! Vergeet niet dat de video en in het bijzonder de snack contentfavoriete formaten voor sociale netwerken zijn.
De partij PS heeft 13,2k volgers op instagram voor 858 posts. Ze hebben een echte gemeenschap om mee om te gaan. Ze dragen de kleuren van hun partij en zijn dagelijks actief, met als doel zich te positioneren in maatschappelijke kwesties die ons allen aangaan. Bovendien plaatst de PS vrij vaak video's, waardoor ze hun account kunnen stimuleren!
De partij MR heeft 7.308 volgers en 981 publicaties. Blauw is de overheersende kleur van het account, de branding is goed herkenbaar en ze zijn zeer actief, maar zijn nog niet overgeschakeld op videoformaat!
Misschien komt het binnenkort? Hey, MR, wat zou je zeggen van een video? 😉
De partij ECOLO heeft 10,9K volgers en 1513 berichten. Ze zijn dagelijks actief en posten veel video's die speciaal zijn ontworpen voor het platform, impactvolle en boeiende inhoud die een paar seconden duurt.
De N-VA heeft 29,8K volgers op Instagram voor 1412 posts. Het moet gezegd worden dat ze het platform bijzonder goed gebruiken. Ze posten veel video's en gebruiken regelmatig humor.
De cijfers spreken voor zich, video wordt gewaardeerd door de algoritmen en helpt onvermijdelijk bij de ontwikkeling van een account. Deze videotrend is aanwezig op alle platforms en niet alleen op Instagram.
De Canadese ambassade wilde een grote videocampagne lanceren gericht op Canadese en Belgische investeerders. Daarom hebben we een reeks zeer pragmatische interviews, gecombineerd met kleine motion design capsules die "interessante feiten" presenteren. Een geslaagde gok en een winnende combinatie voor een instelling die durfde te breken met institutionele codes om een zeer aantrekkelijke didactische inhoud te presenteren.
Ook dit is een uitdaging die we onszelf opgelegd hebben: uitdaging hebben we een motion design video gemaakt die hun politieke idealen weergeeft.
"Dit is een dynamische video met een eigen grafische identiteit, in lijn met die van de partij.
Wil je meer weten? Het Duckteam heeft een boek geselecteerd dat uitlegt waarom de politieke marketing en communicatie een must zijn geworden.
Inhoud nodig voor sociale netwerken? Contacteer ons!
5. Video in de interim-sector
Er zijn veel uitzendbureaus, dus val op met je eigen aanbod en merkuitstraling, zowel om kandidaten als bedrijven te bereiken.
Het agentschap Polygone heeft dit goed begrepen met zijn onconventionele advertenties.
Hier zien we aanwerving als een voetbalwedstrijd, met als doel een doelpunt te scoren en met andere woorden een contract te krijgen, iets wat mogelijk wordt gemaakt door het Polygone-bureau.
Deze reclame uit de jaren tachtig laat zien dat reclame niet nieuw is, het is altijd een krachtig marketinginstrument geweest in alle sectoren.
Ook dit is een uitdaging die we onszelf opgelegd hebben: DaoustWe maakten een videopresentatie van hun nieuwe platform "Daoust connect". Deze toepassing maakt een efficiënter beheer van tijdelijke werknemers mogelijk.
Ben je verantwoordelijk voor de aanwerving bij een uitzendbureau? Voor jou is de Duckteam de overlevingsgids onmisbaar! Inhoud nodig voor sociale netwerken? Contacteer ons!
6. Video in de onderwijssector
Of je nu nieuwe docenten werft of nieuwe studenten aantrekt, video is een krachtig middel dat kijkers helpt je aanbod te onthouden.
Tegenwoordig is de keuze voor studenten zo groot dat ze soms niet alle mogelijkheden kennen. De ULB heeft dit goed begrepen met haar Youtube gevolgd door 18.000 mensen.
Ze communiceren over de verschillende programma's, maar ook over belangrijke informatie die niet altijd door iedereen wordt begrepen. Je kan bijvoorbeeld leren hoe je toegang krijgt tot de sociale dienst of hoe je je aanvraag moet invullen.
Net zoals een leerkracht elke ochtend in zijn of haar klas aanwezig is, vraagt deze wervingscampagne in Quebec de leraren om aanwezig te zijn. In dit geval is het kind aan het woord, het benadrukt de enscenering en de noodzaak voor scholen om nieuwe leerkrachten aan te werven.
Deze wervingscampagne in Frankrijk is in een meer klassieke stijl genaamd "inspirerend". Het doel is de jongeren van vandaag te inspireren om de leerkrachten van morgen te worden.
Duckmotion creëerde een duidelijke, verklarende video om het screeningsprogramma van Bruxelles Formation voor te stellen. We kregen een zeer aantrekkelijke motion design video met een offbeat ontwerp. Het was zeer herkenbaar, doorbrak de codes van de sector en sloot aan bij het grafische universum dat de doelgroep kende. Een winnende combinatie voor een boodschap die aanslaat.
7. Video in de non-profit sector, vzw
Verenigingen spelen een rol bij de bewustmaking van een zaak die hen na aan het hart ligt. Nogmaals, de video heeft impact, wekt bijzondere emoties op en maakt het mogelijk een boodschap met duidelijkheid over te brengen, waardoor een beter begrip van de problematiek van de betrokken vereniging mogelijk wordt.
De Stichting Abbé Pierre brengt een boodschap van solidariteit aan de daklozen via een aangrijpende advertentie met de slogan "Alleen kunnen we helpen, samen kunnen we redden".
Sandy Hook Promise onthult een huiveringwekkende advertentie om het gebruik van wapens in de VS te voorkomen. De video toont twee jongeren die elkaar leren kennen terwijl een van hun klasgenoten van plan is iemand op hun school te vermoorden.
Duckmotion lanceerde een A/B test campagne op sociale netwerken voor de vereniging Vrienden van de blinden en visueel gehandicapten, om donaties in te zamelen. Het doel was de vereniging uit te leggen, bekend te maken en te promoten bij een specifiek publiek.
Het Duckteam vond een volledig artikel over de videocommunicatie voor verenigingen.
Hulp nodig bij het ontwikkelen van een digitale strategie of het maken van een video? Contacteer ons !
8. Video in de gezondheidssector
In de medische sector, openbaar of particulier, is publiciteit bedoeld om het publiek te informeren over vooruitgang, maar ook om politieke steun of financiering te krijgen.
De doelstellingen en middelen kunnen variëren, maar het einddoel is altijd het verstrekken van duidelijke informatie aan patiënten. Zo kunnen interviewvideo's, informatieve video's of preventiecampagnes worden gebruikt.
Zo wilde de Franse regering haar bevolking informeren over de doeltreffendheid van generieke geneesmiddelen, die minder geliefd waren dan merkgeneesmiddelen.
De WHO maakt regelmatig preventiecampagnes op verschillende niveaus. Hier is hun AIDS-preventiecampagne.
Voor het Rode Kruishebben we een presentatievideo voor online eerste hulp training als onderdeel van het rijbewijs.
Duckmotion stootte op dit snoezige artikel . Het illustreert elke mogelijke stijl van ziekenhuis video productie.
Hulp nodig bij het opzetten van je digitale strategie of moet je een video maken? Contacteer ons !
9. Video in de vastgoedsector
In de vastgoedsector zal de agent te maken krijgen met klanten die op het punt staan de aankoop van hun leven te doen. Onderscheid je van traditionele makelaars en bied kwalitatieve, informatieve en kenmerkende inhoud om de potentiële koper op zijn gemak te stellen.
Deze humoristische advertentie toont een scheidend koppel dat hun huis wil verkopen, maar hun agent was blijkbaar niet snel genoeg beschikbaar ...
Hier zien we twee vrienden die uit elkaar moeten omdat ze gaan verhuizen. Century 21 benadrukt dat de behoeften van de klanten zullen worden gerespecteerd. Het draait niet altijd alleen maar om vierkante meters!
Duckmotion heeft een uitlegvideo gemaakt voor CBRE over de huidige situatie in de wereld van coworking. Deze presentatie was een gelegenheid om te communiceren over de volgende beschikbare ruimtes en de voordelen van werken in coworking.
Wil je meer weten? Het Duckteam heeft een artikel over onroerend goed marketing!
Er bestaat geen twijfel over, video is een kameleon die overal komt en de keuze voor dit communicatiemiddel leidt onvermijdelijk tot superieure prestaties! Het uiteindelijke doel is je te onderscheiden van de concurrentie en je doel te vinden! Van een meer klassieke stijl met het doel te informeren tot een meer shockerende stijl met het doel te buzzen, de video laat een oneindig aantal resultaten toe.
Denk je nog steeds dat video niet geschikt is voor jouw sector?
Duckmotion is klaar voor de uitdaging, neem contact met ons op!
- Duckmotion
- Videomarketing
- Is video geschikt voor alle sectoren? 9 video voorbeelden!