Duckmotion

Welk type video moet je kiezen om je bedrijf te promoten?

Aha video! Dat krachtige marketinginstrument dat alom gewaardeerd wordt door consumenten en algoritme. Dit formaat versterkt het imago van het bedrijf en genereert een hoge mate van betrokkenheid op sociale netwerken. 

Ook dit is een uitdaging die we onszelf opgelegd hebben: je verkoop te stimuleren. Onderscheid je van je concurrenten met een bedrijfsvideo!

Inhoudsopgave

Dat is allemaal goed en wel... Maar waar beginnen we? Bij het begin natuurlijk! Welk type video moet je kiezen voor je bedrijf? Kies het volgens je doelen. In dit artikel presenteren we 6 soorten video's voor je bedrijfsvideo! Maar eerst leggen we uit waarom je een bedrijfsvideo moet maken ...

7 goede redenen om een bedrijfsvideo te maken

 

En vele andere ... Video past zich aan alle behoeften aan. Laten we je project op maat bespreken !

Bedrijfsvideo

Mogelijke soorten video voor een bedrijfsvideo

Motion design

Motion design (of animatieontwerp) is een techniek om grafische elementen te animeren (vormen, tekens, woorden, enz.). Alle stijlen zijn mogelijk, van eenvoudig tot complex. Voeg daarbij muziek en geluidseffecten, en je hebt een weergave die innovatief, boeiend en impactvol is !

Interview

Metinterview heb je een echte hefboomwerking in je bedrijfsstrategie. Geef een stem aan je bedrijf, je partners, je klanten, ... en versterk je merkimago. Het interviewformaat maakt je communicatie menselijker en zorgt voor een zekere verbondenheid met de kijker. Het interview komt veel voor op sociale netwerken. Kies het dan ook om je positionering aan te passen en een verlangen te creëren waarbij je publiek meer wil te weten komen over je organisatie en haar diensten.

Screencastvideo

De partij screencast kan je een stap voor stap procedure tonen door middel van schermafbeeldingen. Dit type formaat helpt degebruikerservaring.Het doel van het project is het aankoopproces te vergemakkelijken of je medewerkers op te leiden. We maken de presentatie dynamisch met muziek, animaties, voice-over, sound design, enz. Geef je publiek een concrete uitleg over je tool, op een manier die gemakkelijk te begrijpen is, aantrekkelijk en leuk.

Bedrijfsfilm

De film is een essentieel reclamemiddel. Authentiek en boeiend is dit videoformaat ideaal om de cultuur van je bedrijf weer te geven. De film versterkt je verkoopargument en ondersteunt je identiteit en DNA. Stel je merk, je producten, je evenement voor op een manier die speels en geruststellend. is

3D animatie

Met 3D-animatie kan je elementen weergeven, een proces visualiseren, plaatsen modelleren die te ingewikkeld of te technisch zijn om in het echt te filmen. Gebruik 3D om echte beelden aan te vullen of om een bedrijfsvideo op een ludieke manier te illustreren.

Interactieve video

De interactieve video is een video waarin interactie mogelijk is door te klikken op gebieden (knoppen, documenten, afbeeldingen,...). De gebruiker beslist in de video wat hij verder doet! (Een referentie die bijna iedereen kent: de interactieve aflevering van Black Mirror op Netflix).

Bij zowel film als animatie biedt interactieve video een zekere mate van creatieve vrijheid. In het tijdperk van sociale netwerken is het publiek niet langer tevreden om een video braafjes tot het einde te bekijken en slechts een toeschouwer te zijn. Het publiek wil in actie komen!

Er zijn vele manieren waarop een bedrijf kan communiceren. Vandaag de dag is video de beste manier om op te vallen en de aandacht te trekken. Maar niet alle soorten video hebben dezelfde doelstellingen en zijn gericht op hetzelfde publiek. 

Bel op een videoproductiebureau om een bedrijfsvideo te maken die uw doelen bereikt.  Duckmotion is er om je te adviseren en te ondersteunen bij je project. Contacteer ons om het samen te bespreken.

Auteur