Duckmotion

Verhoog je aanwezigheid op Instagram met onze 5 essentiële tips

Of je nu een gepassioneerde blogger, een innovatief merk of een getalenteerde dienstverlener bent, Instagram biedt een vruchtbare bodem om je online aanwezigheid een boost te geven. De vraag blijft echter: hoe kun je dit populaire platform echt effectief benutten? Zoek niet verder. In dit artikel presenteren we onze vijf essentiële tips voor succes op Instagram. Van het kiezen van een centraal thema tot relevant blijven: volg deze tips om je profiel te optimaliseren, je zichtbaarheid te vergroten en een betrokken community aan te trekken.

1. Creëer betrokkenheid door een centraal thema en de inhoudelijke pijlers te kiezen

Of je nu een blog, een merk of een dienst runt, je moet een centraal thema definiëren, ook al bepaalt je activiteit dat vaak voor je. 😅 MAAR je hebt de vrijheid om over bepaalde aspecten van je bedrijf te communiceren op je eigen unieke manier. Je centrale thema bepalen is vrij eenvoudig. Daarna moet je beslissen waar je het over gaat hebben. De problemen die we vaak tegenkomen als we aanwezig willen zijn op sociale netwerken:

  • "Wat publiceren?" → Uit inspiratie → publiceren we niets.
  • Je verspreidt jezelf te veel → je wilt over te veel verschillende onderwerpen publiceren → je verliest je publiek.

Om deze problemen te voorkomen, maken inhoudspijlers je werk gemakkelijker!

Pijlers voor inhoud zijn de subthema's waarover je zult communiceren. Ze worden je leidraad om te beslissen welke content wel en welke content niet moet worden geproduceerd. Praktisch gezien moet elk stuk content dat je wilt publiceren verband houden met een van je pijlers. Anders valt het buiten je doelstelling. Daarom is het belangrijk om niets overhaast te doen. Neem de tijd om vooraf je contentpijlers vast te stellen.

Een "goede inhoudspijler" kan een breed scala aan onderwerpen omvatten die eindeloos kunnen worden ontwikkeld. Geen blanco pagina syndroom meer! Een onderwerp kan op verschillende manieren worden behandeld om verschillende doelen te bereiken.

Wij raden een methode aan die veel wordt gebruikt in inbound marketing: TOFU, MOFU, BOFU!

  • TOFUTop of the funnel": De top of the funnel is waar je prospect begint te denken. Ze zijn op zoek naar algemene informatie → Publiceer informatieve, inspirerende inhoud en tips.
  • MOFUMidden in de trechter": Uw prospect heeft nu alle informatie die hij nodig heeft. Nu moet u uw expertise aantonen en laten zien hoe uw bedrijf hen kan helpen hun probleem op te lossen.
  • BOFUBottom of the funnel": BOFU-content is een post waarin je je aanbod bespreekt en mensen uitnodigt om te converteren. Het is een post waarin je reclame maakt voor jezelf, heel eenvoudig!

Zoals je kunt zien, bestaat een inhoudspijler uit tientallen verschillende onderwerpen. En elk onderwerp kun je op verschillende manieren aanpakken. Ik beloof je, met deze techniek kom je nooit meer ideeën tekort 😉

2. Een duidelijk profiel hebben betekent ook een bio

Instagram bio van het Duckmotion agentschap

Nu je je contentpijlers duidelijk hebt gedefinieerd, moet je erover communiceren. Zodra iemand op je feed terechtkomt, moeten ze begrijpen wat je aanbiedt, wat je content is en waarom ze zich zouden moeten abonneren. Klinkt voor de hand liggend, maar veel merken verwaarlozen dit aspect, ook al is het eenvoudig te implementeren. Het sleutelwoord is CLA-RTE!

Je kunt nu meerdere links toevoegen aan je profiel. We raden je aan om er slechts één toe te voegen, die doorverwijst naar al je platforms. Je kunt gemakkelijk je eigen landingspagina maken met Linktree of Canva. Op onze landingspagina, bijvoorbeeldOp onze website hebben we redirects naar onze website, onze blog, ons portfolio, onze online agenda, onze vacaturepagina en al onze sociale netwerken. Deze pagina moet absoluut responsive (mobiel geoptimaliseerd) zijn en je merkimago weerspiegelen.

3. Een authentiek, goed gedefinieerd merkimago om steun te genereren

Laten we het eens hebben over merkimago. Een uitgebreid onderwerp, maar het is de basis van alles!

Is je identiteit niet duidelijk gedefinieerd? Is je identiteit niet langer representatief voor je merk?

Je merkimago weerspiegelt de identiteit van je bedrijf voor het publiek. Het is niet iets wat je in het wilde weg doet, er moet diep over nagedacht zijn en het moet datgene zijn wat je drijft om je bedrijf te beginnen: je waarom!

Begin met het maken van je merk boek en dit vervolgens toepassen op al je communicatiemiddelen. Ons bureau kan je merkboek voor je maken, contacteer ons dan !

4. Herhaling is de sleutel tot betrokkenheid:

Consistentie op sociale netwerken is essentieel voor het onderhouden van een solide online aanwezigheid en het effectief betrekken van je publiek. Regelmatig inhoud publiceren helpt om naamsbekendheid op te bouwen, het vertrouwen van je volgers te vergroten en hun interesse te behouden. 👋 

Door actief te blijven op sociale netwerken kun je op de hoogte blijven van de laatste trends, in realtime communiceren met je publiek en snel reageren op hun vragen of zorgen. Consistentie in het plaatsen van berichten laat zien dat u toegewijd bent aan het bieden van blijvende waarde aan uw volgers, wat hun loyaliteit aan uw merk kan versterken. Uiteindelijk is herhaling op sociale media een effectieve strategie voor het opbouwen van duurzame relaties met uw online community en het bereiken van uw marketingdoelen. 🚀

De beste manier om het tempo erin te houden is om posts van tevoren te plannen met een effectief planningshulpmiddel zoals SWELLO . Het maakt niet uit hoeveel publicaties je per week publiceert, kies er gewoon één en houd het tempo erin. Het belangrijkste is regelmaat. Het heeft geen zin om de eerste week 3 keer te publiceren en dan 2 weken niets. Verspreid in plaats daarvan je berichten en publiceer er één per week. Niets houdt je tegen om het tempo geleidelijk op te voeren.

5. Relevantie is de sleutel tot duurzaamheid

Last but not least: Als je niet weet wat je moet zeggen, zeg het dan niet 🤣

 

Genoeg geluld op sociale netwerken, laten we relevant zijn voor onze gemeenschap. Wees gul en geef ze wat ze willen. Wordt er niet gezegd dat onze gemeenschap is zoals wij? Verwen jezelf, wees authentiek en verkoop ze geen onzin, dat kan alleen maar werken 🚀

 

Succes op Instagram draait niet alleen om het verzamelen van volgers. Het is een langetermijnproces dat strategische planning van je inhoud, een geoptimaliseerd profiel en een sterk merkimago vereist. Door deze vijf essentiële tips toe te passen, heb je een solide en duurzame digitale aanwezigheid. Veel volgers hebben is goed. Betrokken volgers zijn beter. Niemand wil fantoomvolgers, toch?

Auteur