Duckmotion

Waarom een bedrijfsvideo maken?

De bedrijfsvideo is een reclamemiddel waarmee u uw diensten en producten aan het grote publiek kunt presenteren. Veel succesvolle bedrijven over de hele wereld maken er dagelijks gebruik van. Dit komt omdat het een effectieve manier is om hun merkimago te versterken, het begrip van hun producten/diensten bij de gebruikers te verbeteren en de bekendheid te vergroten.

Volgens een in januari 2022 uitgevoerde studie maakten ongeveer 62,5 % van de 7,9 miljard mensen ter wereld gebruik van het internet. In bijna alle regio's van de wereld raken mannen en vrouwen steeds meer vertrouwd met de diensten die het internet biedt. Als we bijvoorbeeld kijken naar de sociale netwerken, zien we dat het aantal gebruikers razendsnel toeneemt. Deze migratie naar het internet in het algemeen en de sociale netwerken in het bijzonder beperkt zich niet langer tot de nieuwe generatie. Wij stellen namelijk vast dat ook de "oude generatie" geleidelijk aan overstapt.

Internet wordt echter niet door alle gebruikers op dezelfde manier gebruikt. Terwijl het voor sommigen een middel tot vermaak en ontspanning is, is het voor anderen een echt bedrijfsinstrument. Veel bedrijven ontwikkelen marketingstrategieën via het internet. Ja, via internet kunt u veilige en doeltreffende technieken ontwikkelen om de activiteiten van uw bedrijf winstgevender te maken. In het bijzonder kunt u gebruik maken van bedrijfsvideo'sook bekend als bedrijfsvideo's. In dit artikel geven we u overtuigende redenen om bedrijfsvideo te integreren in uw digitale strategie. Laten we beginnen!

 

Waarom een bedrijfsvideo maken?

Bent u op zoek geweest naar het idee van de eeuw om uw bedrijf bekend te maken aan de wereld? U moet zeker proberen bedrijfsvideo's of bedrijfsfilm. Omdat de wereld verandert, moet ook u inspanningen leveren om bij te blijven. Ontdek nu enkele redenen om bedrijfsvideo's in uw strategie.

1. Effectief intern communiceren

Moet u routine-informatie doorgeven aan uw personeel? Gebruik bedrijfsvideo. Voor veel mensen is het soms saaier en moeilijker om de tijd te nemen om documenten te lezen dan om naar een video te luisteren. Als het gaat om het presenteren van de bedrijfsbalans of het doen van belangrijke mededelingen aan uw personeel, is video een zeer eenvoudige en effectieve manier. Met video hoeft u geen posters op borden te plakken die bijna niemand zal lezen. Met bedrijfsvideo kunt u de werkplek dynamischer maken. U geeft meer leven aan de werkomgeving van uw werknemers of medewerkers. 

2. Om uw bewustzijn te vergroten

De doelgroep van bedrijfsvideo's varieert naargelang de doelstelling. In sommige gevallen is het gericht op intern personeel. Meestal is het echter gericht op externe mensen. Dit kunnen uw klanten, prospects of zelfs uw leveranciers of partners zijn. 

Het uitvoeren van een bedrijfsvideo kunt u zich beter bekend maken bij mensen die u nog niet kennen. Sommigen van hen hebben misschien terloops van uw bedrijf gehoord. Met dit communicatiemiddel geeft u hen de kans om iets meer over u en uw activiteiten te weten te komen. 

Een bedrijfsvideo is ook een uitstekende manier om de waarden die uw bedrijf belichaamt over te brengen. Of u nu een jong of een oud bedrijf bent, via dit medium kunt u uw klantenbestand aanzienlijk optimaliseren. 

Het gaat echter niet om het maken van een video alleen om het maken, nee! Hoezeer je met een bedrijfsvideo ook je reputatie kunt vergroten, je kunt jezelf saboteren als je het verkeerd doet. Ja, met een bedrijfsvideo kun je jezelf bekend maken, maar het is veel beter om jezelf op een positieve manier bekend te maken. Daarom moet je ervoor zorgen dat je bedrijfsvideo foutloos is. 

Ons team van professionals staat klaar om u te helpen uw zichtbaarheid te vergroten en uw omzet verhogen via indrukwekkende bedrijfsvideo's.

3. Om te vermaken

Veel mensen vinden het door hun dagelijkse bezigheden moeilijk om echt tijd te hebben om te genieten. De druk op het werk en thuis kan ondraaglijk zijn. Daarom kijken sommige mensen graag naar video's om even te ontsnappen. Via een bedrijfsvideo kunt u dus iemand helpen ontspannen en alle zorgen achter zich laten. Dit is des te meer mogelijk als uw video een sociaal en vriendelijk karakter heeft.

Ook zijn veel mensen gewend een video te bekijken voordat ze een aankoop doen. Afhankelijk van uw vakgebied kunt u een grappige video van een paar minuten maken die een prospect kan verleiden om uw producten of diensten te kopen. 

4. Om uw SEO ranking op Google te verbeteren

Zoals we aan het begin van dit artikel al zeiden, groeit het aantal mensen in de wereld dat internet gebruikt voortdurend. Google is nu de grootste zoekmachine ter wereld. Door een bedrijfsvideo te maken, kunt u uw ranking op Google verbeteren en zo uw verkeer stimuleren. Concreet betekent dit dat u meer kans maakt om gezien te worden door internetgebruikers.

Dat komt omdat wanneer iemand zoekt, Google de meest relevante antwoorden sorteert en bovenaan de pagina plaatst. Als je er niet in slaagt bovenaan de lijst te staan, heb je weinig kans om zichtbaar te zijn in de zoekopdrachten van internetgebruikers. Video-inhoud is een van de belangrijkste aspecten die het verschil maken. Uw aanwezigheid op internet moet zowel kwantitatief als kwalitatief zijn als u er echt de vruchten van wilt plukken. 

Stel dat u actief bent in de juweliersbranche, en er is geen video-ondersteuning op uw website of sociale netwerken. Wanneer een potentiële klant zoekt naar de beste juwelierszaken, zal Google hem eerst winkels tonen die beelden van hun producten online hebben gezet. Dat wil zeggen, de aantrekkelijkste winkels, die hun producten met foto's, maar vooral met boeiende video's hebben kunnen presenteren. Als u die niet heeft, wordt u vanaf de 3e positie vermeld.e pagina en meer. Aanwezig zijn op het internet is goed, maar aanwezig zijn met kwaliteitsinhoud is nog beter. 

5. Om dichter bij uw klanten te komen 

Als bedrijf dichter bij je klanten komen is een noodzaak. Je moet vertrouwen kunnen opbouwen tussen jou en je volgers. Hiervoor is video een ongelooflijk effectief middel. 

Inderdaad, met het internet en de sociale netwerken zijn nog maar weinig mensen geïnteresseerd in lezen. Hoe goed u uw diensten en waarden ook presenteert in een goed PDF-document, niet veel mensen zullen geïnteresseerd zijn. Mensen zijn onopvallend door hun vele meldingen. U moet dus hun aandacht trekken met iets heel interessants: de bedrijfsvideo.

Studies hebben aangetoond dat het voor een internetgebruiker veel gemakkelijker is om een video van 10 minuten te volgen dan om 5 minuten lang een document te lezen. 

Wat moet u dan doen om ervoor te zorgen dat uw potentiële klanten weten wat u dagelijks doet? De oplossing is eenvoudig: kies voor de bedrijfsvideo om uw producten en diensten onder de aandacht te brengen. 

Via video krijgen uw potentiële klanten de kans om te zien hoe u dagelijks te werk gaat om hen van dienst te zijn. In het geval van video's die binnen het bedrijf worden gefilmd, wordt de klant of prospect geïntegreerd in uw dagelijkse werkomgeving. 

Aan de hand van het voorbeeld van de juwelierszaak kunt u laten zien hoe de juweliers werken om sieraden van goede kwaliteit te maken. U kunt de sfeer in het bedrijf tijdens werkperiodes laten zien. 

Dit zijn details die onbeduidend lijken, maar die op subtiele wijze een klimaat van vertrouwen tussen u en uw prospects. Zo kunt u uw huidige klanten behouden en nieuwe klanten aantrekken. 

6. Om uw aanwezigheid op sociale netwerken te versterken

Facebook, Instagram, Twitter, TikTok en andere sociale netwerken zijn een echte kracht waarop kan worden ingespeeld op het gebied van marketing. Een bedrijf kan in 2023 niet functioneren zoals bedrijven dat in 1990 deden. Als bedrijf een website hebben is prima, maar je kunt beter ook pagina's aanmaken op sociale netwerken. Sociale media kunnen worden gebruikt als kanaal, niet alleen om klanten te werven, maar ook om ze te behouden. Veel bedrijven hebben hun verkoop vertienvoudigd door video's te plaatsen op TikTok. Als je weet hoe het werkt, wordt het heel eenvoudig om je bedrijf winstgevend te maken via Tiktok. Lees ons artikel Hoe gebruik je TikTok voor je bedrijf?

In Europa en in bijna alle delen van de wereld brengen jong en oud veel tijd door op sociale netwerken. Waarschijnlijk heeft u, zelfs zonder het te bedoelen, al video's van sterren (van muziek, sport, enz.) in uw telefoon ontvangen. Die hebben immers begrepen dat ze deze communicatiekanalen moeten gebruiken om meer fans (of volgers) te krijgen. En natuurlijk, meer volgers betekent meer inkomsten. 

Net als bij muziekvideo's kunt u bedrijfsvideo's gebruiken om uw zichtbaarheid op sociale netwerken te vergroten. En er is geen betere manier om dat te doen dan met content video snack content! Het voorkeursformaat van internetgebruikers en algoritmen op sociale netwerken. 

7. Aanwerving van gekwalificeerd personeel

Denkt u eraan de komende dagen of weken nieuwe medewerkers te werven? Doe het met een bedrijfsvideo. 

Voorbij zijn de dagen dat personeelsadvertenties werden geplaatst via de pers, radio en TV aankondigingen. Als u tegenwoordig via deze communicatiekanalen publiceert, zullen maar weinig mensen de informatie krijgen. En als weinig mensen de informatie hebben, beperkt u uw kansen om de beste mensen voor de banen te werven. Zelfs vacaturesites hebben soms een beperkt bereik.

Echter, met een bedrijfsvideoje kunt een goede presentatie van het profiel maken die u in elke functie zoekt. U kunt dit doen door het bedrijf, zijn geschiedenis en zijn waarden voor te stellen. Zo weet u tijdens het sollicitatiegesprek welke van uw kandidaten zich het meest lijkt te identificeren met uw waarden. Bovendien kunt u met een dergelijke video een groter aantal mensen bereiken. U hebt dus meer kans om het profiel te vinden dat u echt nodig hebt. 

8. Om geld te besparen 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het maken van een bedrijfsvideo zeer voordelig. Op het eerste gezicht zie je de financiële, materiële, logistieke en zelfs menselijke middelen die ingezet moeten worden om de video te maken. Als u echter beter kijkt, zult u zich realiseren dat het voordelig is om voor deze oplossing te kiezen. Wij zullen dit toelichten zodat u het beter kunt begrijpen.

Gangbare manieren om bekendheid te geven aan een bedrijf zijn via tv- of radioreclame (bijvoorbeeld via advertenties). Ook maken bedrijven soms gebruik van flyers en posters die op verschillende plaatsen worden opgehangen. De middelen die voor deze reclamecampagnes worden ingezet zijn soms kolossaal. 

Vreemd genoeg volgt het resultaat niet altijd. Dat komt ten eerste omdat wanneer u voor een advertentie betaalt, dit voor een beperkte periode is. Er wordt dus niet alleen niet de hele dag geadverteerd, maar het eindigt ook na een bepaalde periode. Ten tweede kan het gebeuren dat uw advertentie niet het juiste doel bereikt. 

Anderzijds, door een bedrijfsfilmAls je bijvoorbeeld een pagina op sociale netwerken hebt waar je video's plaatst, kunnen die maanden en jaren later nog worden gezien en beoordeeld. Inderdaad, als je bijvoorbeeld een pagina hebt op sociale netwerken waar je video's post, kunnen die maanden en jaren later nog worden gezien en beoordeeld. Bovendien bestaat via sociale netwerken de mogelijkheid om inhoud (in dit geval video's) te delen. 

Wanneer u een video deelt, kunnen uw eigen klanten of prospects deze delen met hun vrienden en familie. Dit betekent dat zij gewoon reclame voor u maken zonder dat u hen een cent betaalt. En op deze kanalen kunt u elk gewenst doel bereiken: jong of oud, man of vrouw, enz. 

Je geeft een bepaald bedrag uit om een mooie video te maken, maar als hij daadwerkelijk is gemonteerd, zit je goed. Publiceren is over het algemeen gratis, met uitzondering van een paar specifieke sites. Een video is een langetermijninvestering die een langere levensduur heeft dan traditionele media.

Ons advies

Als u besluit bedrijfsvideo's te maken, stop er dan alle juiste ingrediënten in om ze geweldig te maken. Want zoveel als video het vermogen heeft om mensen naar uw bedrijf te trekken, het kan u ook in diskrediet brengen. Daarom is het belangrijk om jezelf zoveel mogelijk toe te passen. Wees natuurlijk, origineel en laat uw klanten in de ban raken van wat u hen als producten of diensten aanbiedt. Wij delen met u enkele tips over hoe u maak je video's met een smartphone.

De bal ligt nu bij jou. Je hebt genoeg redenen om de creatie van bedrijfsvideo's om uw bedrijf te ontwikkelen. Niet vergeten! Dit is het digitale tijdperk en het is bijna onmogelijk om iets te doen zonder gebruik te maken van de krachtige tools van digitaal. Of uw bedrijf nu één, vijf, tien of dertig jaar oud is, u kunt deze manier kiezen om sneller te groeien. 

Voor al uw zakelijke video creatie behoeften, neem contact op met deproductiebureau Duckmotion via dit formulier. Wij bieden video's van professionele kwaliteit. Wij bieden ook 360° strategieën: van creatie tot distributie van uw inhoud. 

Auteur