Duckmotion

Hoe maak je een effectieve explainer video?

effectieve verklarende video?

Tegenwoordig gebruiken bedrijven verschillende methoden om zichzelf te promoten om hun bedrijf uit te breiden. Een van deze methoden is de videomarketing. Het is een marketingstrategie die is ontwikkeld doordat bedrijven zich bewust zijn geworden van de kracht van het internet. Veel bedrijven hebben inderdaad websites. De loutere aanwezigheid van een bedrijf op het internet garandeert echter niet automatisch dat het voldoende zichtbaar is en gevolgd wordt door zijn klanten of prospects. De echte uitdaging is om kwaliteitsinhoud creëren zoals dan de verklarende video om de digitale platforms te voeden. 

 

Om meer te weten te komen over het concept van een explainer video, nodigen wij u uit om dit artikel tot het einde te lezen. We beginnen met u uit te leggen wat een explainer video is en waarom elk bedrijf een of meer explainer video's zou moeten maken. Vervolgens laten we je kennismaken met de verschillende soorten explainer video's. Tot slot delen we de tips van het Duck Team voor het maken van een explainer video.

Wat is een uitlegvideo?

Eenvoudig gezegd is een explainer video korte (meestal minder dan 2 minuten) geanimeerde inhoud die bedoeld is om een aanbod, project of boodschap op een eenvoudige manier uit te leggen. Het wordt meestal gebruikt voor marketingdoeleinden. De bedoeling is een algemeen overzicht te geven van het product of de dienst in kwestie. De video belicht de voordelen van de aankoop van het product of de dienst. 

 

Het is een methode die veel wordt gebruikt vanwege het aantrekkelijke en speelse karakter. De bedrijfsvideo met uitleg over kan inderdaad een complexe boodschap gemakkelijker overbrengen. De inhoud is bijzonder dynamisch, met een opeenvolging van beelden en tekst, aangevuld met de kwaliteit van het geluid. 

 

Kiezen voor een verklarende video is een uitstekende manier om de voordelen van het product of de dienst die het bedrijf aanbiedt te belichten. Vooral omdat de explainer video op alle gebieden ingezet kan worden. 

 

Ondanks de definitie van de explainer video, begrijpt u nog steeds niet waarom het belangrijk is voor uw bedrijf? In het volgende hoofdstuk laten we je alle positieve punten zien van de explainer video voor jouw bedrijf.

Waarom een uitlegvideo maken voor uw bedrijf?

Marketing wordt gedefinieerd als de analyse van de behoeften van de consument en het geheel van acties dat door organisaties wordt gebruikt om het gedrag van de consument te beïnvloeden. Het is een fundamenteel element voor elke onderneming die haar omzet wil verhogen.

De marketingstrategie van een bedrijf bepaalt grotendeels de resultaten die het zal behalen. Om vooruit te komen, moet u dus een doeltreffende manier vinden om uw doelgroep te bereiken en hun gedrag in uw voordeel te beïnvloeden. En daarvoor is niets beter dan videomarketing en meer bepaald de verklarende video of bedrijfsvideo. Ontdek nu waarom door de voordelen!

koolstofverbinding

1. Vergroot uw zichtbaarheid

Om uw bedrijf te laten groeien, moet het gebruik maken van de beste methoden van deze tijd. We bevinden ons nu in het digitale tijdperk en het zou een grote fout zijn om strategieën te ontwikkelen die geen rekening houden met deze realiteit. 

 

Mannen, vrouwen, jong en oud, alle sociale categorieën zijn steeds meer aanwezig op het web. Je kunt je strategieën niet meer richten zoals bedrijven dat in 1970 deden, dat zou suïcidaal zijn! Nieuwe bedrijven moeten zich, net als oude, bij zoveel mogelijk mensen bekend maken. Daarvoor is de bedrijfsvideo perfect. 

 

Het uitvoeren van een hoogwaardige bedrijfsvideo en post het op uw verschillende digitale platforms, zal de interesse van veel mensen wekken. Mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt, kunnen vervolgens ambassadeurs worden via het systeem voor het delen van content. 

 

Wat betekent dit in de praktijk? "Ik kijk naar een bedrijfsvideo die me boeit, ik deel hem met iemand met wie we iets gemeen hebben. Deze persoon wordt ook een potentiële klant die anderen kan aantrekken. In feite heb ik dan reclame gemaakt voor het bedrijf in kwestie zonder dat zij mij een cent betalen." 

 

Stelt u zich eens voor dat tien, twintig, dertig mensen dat voor uw bedrijf doen. Dat zou ongetwijfeld bijdragen aan het vergroten van de zichtbaarheid van uw bedrijf.

2. Het vergemakkelijken van het begrijpen van een product of dienst

De verklarende video's hebben een zeer educatief doel. Bij uitbreiding worden ze beschouwd als een trainingsmiddel. Zoals u weet leven we in het digitale tijdperk, zodat veel mensen geneigd zijn zoveel mogelijk onderzoek te doen alvorens een product of dienst te kopen. 


Om hen gerust te stellen, kiezen veel succesvolle bedrijven voor de geanimeerde video met uitleg. In zo'n video kunt u bijvoorbeeld het productieproces van uw producten laten zien. Als u een dienstverlener bent, kunt u een video maken waarin u kort het soort diensten presenteert dat u aanbiedt. De video moet echter zoveel mogelijk informatie geven over uw activiteiten.

3. Een klimaat van nabijheid met klanten creëren

Vertrouwen is een sleutelelement in de relatie tussen bedrijf en klant. Dit vertrouwen kan alleen worden opgebouwd in een context van nabijheid bij uw klanten. Uw website of uw pagina's op sociale netwerken moeten worden gevoed met inhoud die u interesseert.

 

Hoe meer mensen uw website bezoeken, hoe dichter ze zich bij u voelen, hoe meer vertrouwen ze in u zullen hebben. Als er vertrouwen is, wordt het gemakkelijk voor een klant om een product te kopen. 

 

In uw bedrijfsvideo's moet u uw doelgroep in staat stellen zich te identificeren met de boodschap die u overbrengt. Zoals gezegd kunt u het productieproces van uw producten in een video laten zien. 

 

Iemand die zo'n video tegenkomt, zal zonder het te weten vertrouwen ontwikkelen in uw bedrijf en zijn producten. Het moet echter gezegd worden dat dit alleen mogelijk is als de inhoud echt van goede kwaliteit is. Daarom is de keuze van het videoproductiebureau die u begeleidt bij het maken van uw uitlegvideo is essentieel.

4. De boodschap gemakkelijker onthouden

Uitlegvideo's bevatten zowel beelden, tekst als muziek (allemaal zorgvuldig gekozen.) Dit zijn boodschappen die de meeste mensen gemakkelijk onthouden. In een explainer video vindt u geen kilometerslange boodschappen die uw klanten zullen verliezen.

 

De ideeën worden duidelijk gepresenteerd, zodat elke potentiële klant kan begrijpen wat u als dienst of product aanbiedt. Daarnaast worden de beelden in de explainer video zorgvuldig gekozen om uw publiek nog meer te boeien, altijd met als doel dat ze de hele boodschap gemakkelijk kunnen vasthouden. 

 

Bovendien hebben studies aangetoond dat het gemakkelijker is te onthouden wat je ziet en tegelijkertijd hoort. De verklarende video is dus een ongelooflijke manier om uw doelgroep te verleiden en ervoor te zorgen dat ze uw producten willen hebben.

 

Om een goede explainer video te maken, moet je contact opnemen met een explainer video bureau zoals Duckmotion.

 

Maar om u in staat te stellen een geanimeerde explainer video te maken die aan uw behoeften voldoet, moet u zich verdiepen in de verschillende soorten video's.

Soorten uitlegvideo's

Om te voldoen aan de eisen van klanten in verschillende sectoren zijn er verschillende soorten explainer video's. Leun achterover en ontdek welk type explainer video geschikt is voor u.

1. Bewegingsontwerp

Het is een techniek voor het animeren van verschillende elementen om een geanimeerde video te maken. De motion design kan ook worden gedefinieerd als de kunst of techniek om diagrammen of beelden in beweging te zetten. Het is een methode die vooral wordt gebruikt om concepten te illustreren en processen uit te leggen.

2. De bedrijfsfilm

Het is een zeer waardevol reclamemiddel. Het moet origineel en boeiend zijn om de interesse van uw doelgroep te wekken. Daarnaast moet het ook onderhoudend zijn.

3. Het interview

Het is een strategie waarmee u zelf over uw bedrijf kunt praten of een van uw klanten erbij kunt betrekken. Het is een manier om gemakkelijk vertrouwen op te bouwen tussen uw bedrijf en uw klanten of prospects. Het interview is een vorm van zakelijke communicatie die veel gebruikt wordt op sociale netwerken. 

 

Heb je je keuze gemaakt? Het is tijd om je kennis te laten maken met de tips van het Duck Team voor het maken van een explainer video.

Stappen om een uitlegvideo te maken

Het maken van een geanimeerde instructievideo gebeurt volgens een precieze caneva. Er zijn over het algemeen 5 stappen.

Video motion design Bestronger

1. Definieer uw project en stel doelstellingen vast

Je staat niet zomaar op een ochtend op en besluit een uitlegvideo te maken. Het moet het resultaat zijn van grondig werk. Je moet een duidelijk project hebben met goed gedefinieerde doelstellingen. Daarvoor moet je een bestek opstellen op basis van :

 

  • De boodschap die u wilt overbrengen

Als je het nuttig hebt gevonden om een explainer video te maken, is dat omdat er een boodschap is die je wilt overbrengen. Vergeet niet dat we het hebben gehad over enkele soorten explainer video's en hun specificiteit. Is het een reclamecampagne die je wilt doen? Of wilt u gewoon over uw bedrijf en zijn waarden praten via een interview? In principe moet u een duidelijke boodschap overbrengen.

 

  • Van het doel

Dit is ook erg belangrijk omdat je voor het ontwerpen en produceren van een explainer video moet weten wat je doelgroep nodig heeft. Dit is omdat het helpt om te weten hoe je de levering van de boodschap kunt afstemmen om de doelgroep te beïnvloeden. Is je video gericht op mannen? Vrouwen? Beide geslachten? Is uw bedrijfsvideo gericht op klanten die u wilt behouden of op prospects die u wilt converteren naar klanten? Zoals u ziet, moet uw doelgroep duidelijk zijn!

 

Ontdek onze voorbeelden van verklarende video's of bedrijfsvideo's!

2. Een goed script schrijven

Het script is de leidraad die u begeleidt bij het maken van de video. Bij het schrijven van het script moet u rekening houden met verschillende parameters. De eerste parameter waarmee u rekening moet houden, is het product of de dienst die u in de video onder de aandacht wilt brengen. 

 

Vervolgens moet u zeggen hoe uw product nuttig is voor uw doelgroep. Dit betekent dat u de voordelen, de bijzonderheden, enz. moet presenteren. Bovendien moet u in dit stadium beslissen of u uw video al dan niet met een voice-over wilt opnemen. 

 

De voice-over biedt de mogelijkheid om een degelijke verhaalstructuur op te bouwen die de visuele inhoud begrijpelijker maakt. 

 

In ieder geval moet een goed script de aandacht van het publiek kunnen trekken: dat begint al in de eerste seconden van de video. Ook moet het script een oproep tot actie bevatten aan het einde van de video.

3. Het storyboard maken

In dit stadium moet u de verschillende schetsen maken die in de video zullen worden gebruikt. Deze schetsen moeten zorgvuldig getekend zijn en gemakkelijk uw boodschap overbrengen. Het storyboard is nog delicater als u besluit een video te maken zonder voice-over. 

 

Inderdaad, als de beelden niet voldoende illustratief zijn, kunnen degenen die de video zien, hem bekijken zonder hem te begrijpen. Neem dus de tijd om een goed storyboard te ontwerpen.

4. Animaties integreren

 Zoals je al weet, moet een instructievideo dynamisch zijn. In dit stadium moet je andere grafische elementen toevoegen om je video meer leven te geven. Deze grafische elementen moeten aansluiten bij het onderwerp waar je het in de video over hebt. De animatie van alle elementen die je gaat gebruiken gebeurt met specifieke software. 

5. Passend geluid integreren

Als u klaar bent met de bovenstaande stappen, hoeft u alleen nog maar consistente muziek in de video te integreren. De keuze van de achtergrondmuziek is niet willekeurig. De muziek moet emoties kunnen opwekken bij de kijkers van de video. 

 

Sommige programma's hebben een paar geluiden in hun bibliotheek, maar u hoeft er geen te kiezen als het u niet overtuigt. Als dit alles gedaan is, kunt u overgaan tot het uitzenden van de video op uw verschillende digitale platforms. 

 

Heb je een project voor een uitlegvideo? Dan kunt u beter met een videobureau praten voor de beste begeleiding. Het Duckmotion team is beschikbaar om u te helpen met uw explainer video creatie project. Neem contact met ons op om het volgende te bespreken.

Auteur