Duckmotion

Hoe maak je stille maar aantrekkelijke video's voor sociale netwerken?

Je wist het misschien niet, maar 85% van de video's op Facebook wordt zonder geluid bekeken! Daarom zijn stille video's relevanter dan ooit. 

De meeste internetgebruikers scrollen overal door hun favoriete netwerk: op een openbare plaats, in het vervoer, op het werk, ... allemaal plaatsen waar je anderen niet wil storen met het geluid van een video! Daarom is het belangrijk stille video's te maken die zonder geluid kunnen worden bekeken. Door ondertitels toe te voegen is de video vervolgens voor iedereen toegankelijk, met of zonder geluid. De gebruiker kan dus kiezen hoe hij de inhoud wil consumeren.

Inhoudsopgave

5 tips voor stille video's op sociale netwerken 

In dit artikel vind je onze 5 tips voor het maken van stille video's waar mensen van zullen houden, in stilte. 

Muziek icoon

#1: Vertrouw niet op muziek om je video betekenisvol te maken

Aangezien het doel hier is een video te maken die zonder geluid werkt, wordt muziek een secundair element. Hoewel het emotie kan toevoegen aan je video. In plaats daarvan moet je je concentreren op je visuals!

#2: Laat zien wat je bedoelt 

Het publiek zal beter reageren als je je boodschap laat zien via scènes met sterke visuals in plaats van te vertellen wat er gebeurt. En ja, mensen onthouden beelden beter dan woorden. Voor jouw video's is de uitdaging dus om je boodschap alleen met beelden over te brengen, zonder geluid of ondertiteling.

#3: Geluid bewust gebruiken

Je video optimaliseren voor stille weergave is goed. Maar je moet er wel voor zorgen dat degenen die er naar kunnen luisteren een prettige audio-ondersteuning hebben!
Ja, in de #1 regel werd je gezegd niet te veel op muziek te vertrouwen. Maar een beetje muziek en kleine geluidseffecten kunnen de video interessanter maken, zodat iedereen die hem met geluid bekijkt ervan kan genieten. Video zonder geluid kan een teleurstelling zijn voor de kijker.

Icoon stille video's

#4: Vergeet de 3 seconden regel niet! 

In het algemeen heb je bij videomarketing 3 seconden om de aandacht van je kijker te trekken. Daarna gaat de persoon ofwel verder met het bekijken van je video, ofwel is hij die al vergeten door door zijn nieuwsfeed te scrollen. Dus de vraag is nu: "Hoe halen we het meeste uit de eerste 3 seconden? Door de kijker vanaf het begin krachtige beelden voor te schotelen. Dit werkt als een belofte aan de lezer dat de rest van de video het bekijken waard is!

 

Laten we het voorbeeld nemen van kookrecepten. De meeste receptvideo's beginnen met een voorproefje van het eindresultaat om de eetlust op te wekken en de gebruiker uit te nodigen om te kijken hoe je dat geweldig uitziende gerecht maakt.  

 

Korte, dynamische en krachtige inhoud nodig voor je sociale netwerken? De content snack video is voor jou.

Duckmotion contact

#5: Plan je videoproductie vooraf

Dit is vast niets nieuws voor je. Om een video te maken, heb je een minimale voorbereiding nodig. Vooral als het de bedoeling is om het zonder geluid leesbaar te maken. Je moet elke stap nauwkeurig plannen.

Denk na over het verhaal dat je wil vertellen en reduceer je boodschap tot meer visuele elementen. Denk vervolgens ook aan het taalgebruik, het formaat van de video, de ondertitels, de korte of lange zinnen, ... Zorg voor visuele ruimte in de shots om de zeer visuele shots in je video niet te bederven.

Wil je stille video's maken, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken?  Wij luisteren naar jou! Contacteer ons en we bespreken je project bij een lekker kopje koffie. 

Auteur