Duckmotion

Motion design bureau of animatie studio?

videobureau

Heeft u ooit overwogen om geanimeerde video's te maken om de producten of diensten van uw bedrijf te promoten? Dan heeft u zich waarschijnlijk al afgevraagd wat het verschil is tussen motion design en animatie. "Is het een motion design bureau of een animatie studio die ik nodig heb? Velen van jullie stellen zich deze vraag, gelukkig hebben we besloten deze vandaag te beantwoorden in ons nieuwe artikel.

Kortom, een motion design bureau is gespecialiseerd in het maken van bedrijfsvideo's. De animatiestudio daarentegen is gespecialiseerd in de productie van cinematografische werken. Heb je een algemeen idee van wat dit is?

 

Daar laten we het niet bij. In dit artikel kom je te weten wat een motion design bureau en een animatiestudio eigenlijk zijn. 

 

Als je dat eenmaal weet, vertellen we je het verschil tussen een motion design bureau en een animatiestudio. 

 

Tot slot lichten we de verschillende diensten van een motion design bureau toe, zodat je voortaan ondubbelzinnig bij de juiste deur kunt aankloppen.

Wat is een motion design bureau?

Motion design

Om beter te begrijpen wat een motion design bureau of motion design studio is, moeten we eerst begrijpen wat motion design is. Dus wat is motion design? 

 

De partij motion design is een techniek die wordt gebruikt om verschillende elementen te animeren om een geanimeerde video te maken. De term motion design bestaat uit 2 woorden, "motion" en "design". Deze 2 woorden betekenen respectievelijk "beweging" en "schema".

 

Motion design is de kunst of techniek om diagrammen of beelden in beweging te zetten. Het doel is een boodschap op een dynamische manier over te brengen, zoals in advertenties, muziekvideo's, filmtrailers of bepaalde reclameborden.

 

Nu je precies weet wat motion design is, kunnen we beter uitleggen wat een motion design bureau is.

 

A motion design bureau als Duckmotion is een bureau gespecialiseerd in de creatie van boeiende videocontent met behulp van motion design. Deze videocontent is geschikt voor alle sectoren, waaronder opleiding, gezondheid, industrie en vele andere. 

 

Door uw project toe te vertrouwen aan een bureau voor motion design kunt u profiteren van een strategie die begint met de studie van uw project en eindigt met de verspreiding ervan. De motion design video's die u krijgt zullen perfect aansluiten bij uw visuele identiteit, uw waarden en uw imago.

 

Op DuckmotionWij kunnen 2D animatievideo's, 3D animatievideo's, screencasts, interviews, illustraties en meer maken. We hebben een team van professionals beschikbaar voor het ontwerpen en creëren van video-inhoud op maat van de doelstellingen van uw bedrijf. Sinds 2017, Duckmotion wordt erkend als expert in Belgisch motion design. 

 

Hier is een link naar een motion design video uitgevoerd door onze professionals, zodat u uw eigen oordeel kunt vellen.

 

 

Over het geheel genomen motion design bureaus bureaus zijn doorgaans gespecialiseerd in het creëren van geanimeerde inhoud waarbij video, 2D- of 3D-graphics, geluid en typografie worden gecombineerd. Het soort inhoud dat door motion designbureaus wordt geproduceerd, varieert naar gelang van een aantal factoren.

  

Aangezien dit artikel gebaseerd is op het motion design bureau en de animatiestudio, is het tijd om je te vertellen wat een animatiestudio is.

Wat is een animatiestudio?

Voordat we het over animatiestudio's hebben, laten we eerst eens kijken wat animatie is. Animatie is een cinematografische kunstvorm met als doel een verhaal te vertellen met behulp van effecten en verteltechnieken. Er bestaat 2D- en 3D-animatie. Over het algemeen is animatie gebaseerd op een storyboard. Het doel is een verhaal, een scenario en nog veel meer te vertellen. Het is echter belangrijk te onthouden dat animatie een techniek is die door een animatiestudio wordt gebruikt, maar ook door een motion designbureau.

 

Als we het hebben over een animatiestudio, moet je bedenken dat het gaat om een studio die tot doel heeft animatiefilms voor de bioscoop te maken. Animatiestudio's maken korte films, speelfilms, tv-series en alles wat met film te maken heeft.

 

Als je een animatiefilm voor de bioscoop wilt maken, moet je een beroep doen op een animatiestudio.

Het verschil tussen een motion designbureau en een animatiestudio

Motion design

We weten allemaal dat wat motion design bureaus en animatiestudio's gemeen hebben, het maken van geanimeerde content voor digitale platforms is. Hoewel het waar is dat een motion design bureau ook animatie technieken gebruikt, zijn er een aantal verschillen tussen een motion design bureau en een animatie studio.

 

Motion design bureaus zijn gespecialiseerd in het creëren van inhoud voor bedrijven, verenigingen en verschillende andere soorten klanten. Om aan de behoeften van hun klanten te voldoen, bieden motion design bureaus diensten aan zoals het maken van co-creatie video's met behulp van motion design (bewegende video). Niet alle motion designbureaus zijn echter gelijk. Sommige beperken zich tot het produceren van geanimeerde video's met behulp van motion design, terwijl andere verschillende andere diensten aanbieden.

 

Bij Duckmotion is ons team in staat om naast motion design video's ook bedrijfsfilms, video-interviews, screencasts, muziekvideo's, live uitzendingen, etc. te produceren.

 

Terug naar de animatiestudio's, die gespecialiseerd zijn in filmmaken. Hun doel is het maken van adembenemende films en televisieseries.

 

Kortom, motion designbureaus produceren reclame-inhoud, terwijl animatiestudio's gespecialiseerd zijn in audiovisuele productie. Deze laatste richten zich veel meer op de technische effecten in hun video's. Zij produceren films, tekenfilms, televisieseries, enz.  

 

In werkelijkheid zijn motion design en animatie dus niet op hetzelfde publiek gericht. Bedrijven die hun producten of diensten willen promoten, moeten zich wenden tot motion designbureaus, niet tot animatiestudio's.  

 

U zult begrijpen waarom wij dit zeggen nadat u het volgende deel van dit artikel in zijn geheel heeft gelezen.

Waarom kiezen voor een motion designbureau in plaats van een animatiestudio?

Als u dit artikel tot dusver zorgvuldig hebt gelezen, moet u weten dat een motion design bureau produceert niet hetzelfde soort inhoud als een animatiestudio.

 

Het motion design bureau of motion design studio is in staat om complexe boodschappen op een geanimeerde manier eenvoudig uit te leggen en over te brengen. Het visuele aspect van motion design content is zeer geschikt om op een praktische en esthetische manier een breed publiek te bereiken. Bovendien zijn video's met motion design beter geschikt voor reclame-inhoud dan geanimeerde video's.

 

Met motion design kunt u een boodschap op een onderhoudende manier overbrengen, zelfs in de bedrijfswereld. Het resultaat is dat bedrijfsvideo's die met behulp van motion design-technieken zijn geproduceerd een zeer groot bereik hebben.

 

Ten slotte zijn motion design-diensten minder duur dan de diensten van een animatiestudio.

 

Het zijn al deze positieve punten die motion design tegenwoordig tot een must maken voor bedrijven.

Motion design, de sleutel om je te onderscheiden van de concurrentie

De beste manier om als ondernemer uw activiteiten op het web te promoten is te kiezen voor een motion design video. Dit type video is echter de verantwoordelijkheid van een motion design bureau of motion design video agentschap.

 

In feite zult u veel winnen door contact op te nemen met een motion video agentschap zodat Duckmotion. Dit zijn slechts enkele van de voordelen die u te wachten staan.

Advies krijgen van professionals

U blinkt waarschijnlijk uit in uw vakgebied omdat u er een expert in bent. Je bent waarschijnlijk opgeleid en hebt nu de ervaring om situaties aan te pakken die een beginneling niet aankan. Het is hetzelfde met motion design.

 

Het is een vakgebied waarin mensen al jaren trainen en ervaring opdoen. Wanneer u een motion design bureau inschakelt, kunt u profiteren van een reeks adviezen over hoe u de beste inhoud voor uw bedrijf kunt creëren.

 

Afhankelijk van uw doelstellingen en de boodschap die u wilt overbrengen, zal de professional op het gebied van motion design voorstellen doen voor de uitvoering ervan. Ook moet worden opgemerkt dat, afhankelijk van het beoogde distributiekanaal, de motion designer gemakkelijker een gerichte inhoud.

 

De inhoud die je bijvoorbeeld op YouTube vindt, is niet altijd dezelfde als de inhoud die je bijvoorbeeld op Twitter vindt. 

 

Dus net zoals uw klanten uw advies nodig hebben om uw producten of diensten te kopen, hebt u ook motion design-experts nodig om inhoud van hoge kwaliteit te produceren.

De motion designer is een kunstenaar

Zoals je al weet, motion design is een kunst. En zoals met alle kunst, motion design kan niet door iedereen gemaakt worden. Iedereen kan video's maken, maar niet iedereen kan video's van goede kwaliteit maken die werken.

 

Als je Michel Sardou hoort zingen, voel je alleen al bij het horen van zijn stem meesterschap. Als je Lionel Messi de bal ziet hanteren, bewonder je zijn talent. Het is precies hetzelfde met motion design.

 

Het is een kunst waarin professionals die even goed zijn in hun vak als Sardou en Messi zijn in respectievelijk muziek en voetbal.

 

Motion designers combineren grafische vormgeving en montagevaardigheden. Zij ontwerpen, produceren en bewerken grafische producties, die telkens origineel moeten zijn. Deze grafische producties omvatten video, 2D- of 3D-animatie, speciale effecten, geluid, enz. 

 

Bewonder de resultaten van motion design via onze bedrijfsvideo's, video's voor sociale netwerken, muziekvideo's, screencast en 3D animaties.

 

Al deze onderdelen moeten goed in elkaar zitten, wil het resultaat uitstekend zijn. Motion design is een tijdrovend proces, omdat in elke video een vleugje originaliteit essentieel is.

 

Een motion designer zou 10 stukken inhoud voor hetzelfde bedrijf kunnen creëren, elk met verschillende kenmerken. Het belangrijkste in alle gevallen is dat de boodschap zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk wordt overgebracht.

 

Dat is waarom elke keer dat u een beroep doet op de diensten van een motion design bureauU moet een duidelijk idee hebben van wat u zoekt. Deze samenwerking is noodzakelijk voor de productie van inhoud die u tevreden zal stellen.

Duckmotion in een notendop...

Dit is een in Brussel gevestigd videoproductiebureau dat gespecialiseerd is in motion design. Het videobureau produceert kwaliteitsinhoud die u helpt uw doelstellingen te bereiken. We hebben meer dan 250 tevreden klanten en meer dan 2.000 reeds geproduceerde video's. 

Duckmotion is een motion design studio met een veelzijdig team van meer dan 25 professionals. Ons team bestaat uit creatieve motion designers, copywriters, illustratoren, digitale marketeers en ontwerpers. Dus wanneer u uw project aan ons toevertrouwt, profiteert u van een breed scala aan vaardigheden, van motion design tot digitale marketing.

Dit is in een notendop wat u moet weten over het motion design bureau Duckmotion.

Om ons artikel af te sluiten, zouden we zeggen dat het motion design bureau en de animatiestudio verschillende inhoud aanbieden, gericht op verschillende doelen.

Als u een ondernemer bent die uw diensten of producten wil promoten, moet u weten dat het niet gemakkelijk is om lange teksten te lezen. Stop daarom met het aanbieden van lange, saaie teksten aan uw prospects en kies voor de motion design video. Deze video, die zowel aantrekkelijk als effectief is in het overbrengen van de boodschap, zal u helpen om uw profiel te verhogen. U kunt uw producten en diensten presenteren aan potentiële klanten op een boeiende en onderhoudende manier. Om een bedrijfsvideo te produceren, heeft u een motion design bureau nodig. Neem contact op met het Duckmotion team en samen maken we uw droomvideo waar.

 

Auteur